Pärnakad võitsid pealinnas Eesti kulla

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otiumil purjetav Pärnu meeskond võitis Mihkel Kose juhtimisel Eesti meistrivõistlused.
Otiumil purjetav Pärnu meeskond võitis Mihkel Kose juhtimisel Eesti meistrivõistlused. Foto: Eesti Jahtklubide Liit

Pärnu jahtklubi lipu all seilava jahi Otium meeskond võitis Tallinna lahel Draakon-klassi Eesti meistrivõistlustel kuldmedali. Võidukas tiimis hoidis roolipinni Mihkel Kosk ja soote sättisid Viljo Vettik ja Markko Rollin Põdra. Pjedestaali madalamad astmed kuulusid Tallinna kalevlastele: hõbedale tuli Aleksander Karboinovi tiim jahil Karina ja pronksi sai Jevgeni Kazakovi Heuschreske.

„Kõigil kolmel võistluspäeval puhus mehiselt, kohati ulatus tuule kiirus 15 meetrini sekundis,“ rääkis Kosk. „Meil õnnestus kümnest sõidust saada viis esimest ja kaks teist kohta, üks kolmas ja neljas koht. Kuna seeria halvim tulemus läheb mahaarvamisele, ei pruukinud meil viimasel sõidul startida. Kuigi sügis on käes, kavatseme oma tiimiga võistelda Draakon-klassi paadil sel aastal veel vähemalt kahel regatil Lõuna-Euroopa vetel.“

Kodulinna avamerepurjetajatel on jäänud sõita veel kaks Saku Kesknädalaringi etappi. Sel laupäeval seilavad merekarud koos lehetegijatega traditsioonilisel Langevate Lehtede regatil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles