Vaiko Eplik esitleb Templis albumit jänkudest, armastusest ja vabadusest

Laura Vadam
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaiko Epliku salvestas oma 22. kauamängiva “Uus karjäär uues linnas”, mõeldes maailmas päevakajalistele probleemidele. 
Vaiko Epliku salvestas oma 22. kauamängiva “Uus karjäär uues linnas”, mõeldes maailmas päevakajalistele probleemidele. Foto: Sander Ilvest

Muusik Vaiko Eplik tutvustab reedel Pärnu kultuuriklubis Tempel oma albumit „Uus karjäär uues linnas“.

„Epliku kontsert tekitab alati veidi ärevust. Olgugi andunud jälgijatel kõik laulud teada, on enamikul meist vähemalt üks lugu, mis peab kontserdil kõlama ja mille ootamine alati pinget kasvatab,“ rääkis kultuuriklubi juht Andres Tölp. Tema sõnutsi on Epliku kontserdid meeldejäävad, sest rikkaliku loomingu esitamine ja vahetu suhtlus publikuga puudutavad kõiki kohalolijaid.

Uus kauamängiv tutvustab aga Epliku seni teadmata külge. Laulud pajatavad vabadusest, terrorismist ja planeet Marsile kolimisest. Muusiku enda hinnangul tema kõige kainem album suunab kuulaja mõtted keskkonnale ja pöörab tähelepanu päevakajalistele teemadele. „Pommivöö“, „Lame maa“, „Jänkud“ ja „Kadakaõis“ esitlevad muusiku temaatiliselt tasakaalustatud loomingut.

Peale selle katsetab Eplik kõlapildiga. Harjumuspäraselt kitarrirohket helikeelt rikastavad trummid ja elektriklaver. Vastne plaat on varem ilmunutega võrreldes elektroonsem, see inspireeris Eplikut diskomuusikatki tegema. Plaadil avaldub ka muusiku räpiarmastus.

Tegemist on Epliku 22. heliplaadiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles