MAFF esitleb 90 linateost Eestist ja kaugemalt

Laura Vadam
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Traditsiooniline ja rahvusvaheliselt tunnustatud Matsalu loodusfilmide festival (MAFF) vältab 19.–23. septembrini Pärnumaal. Asukoht – Lihula – on tegelikult sama mis eelmised 15 aastat, kuid haldusreformi tulemusel linastub tänavu ligikaudu 100 filmi kodumaakonnas.

Peakorraldaja Silvia Lotman pesitseb Lihula raamatukogu kolmandal korrusel aasta ringi. Teekonda tema kabinetti saadab 15 plakatit: kõik isemoodi värvilised ja erilised. Esimese trepiastme kohal ripub pidulikult raamitud siniroheline poster aastast 2003. Kaks järgmist astet juhatavad külalise pildini toonekurest, kellest nüüdseks on saanud festivali sümbol. Kolme korruse jagu treppe viivad kontorisse-arhiivi, kus kui silgud reas seisab riiulitel ligemale 1500 DVD-plaati, mida nostalgiliselt roosalt diivanilt imetlevalt jälgida.

Lotmani kabineti tagatoas laiuv riiul kannab sadu hinnatud filmide koopiaid. 2017. aasta kollektsioon mahub aga ümbrikusse. “Eelmisest aastast on meil vaid üks kõvaketas,” märkis Lotman, kelle sõnutsi ei ole pikk maa selleni, kui kõik linateosedki pilve laetakse. “See on omamoodi katsumus, kuidas ajaga kaasas käia.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles