Oktoobris õpib santima

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mardisandid. Arhiivifoto.
Mardisandid. Arhiivifoto. Foto: Peeter Kümmel

Tänasest algavad kõikjal Eestis kadri- ja mardisandi koolitused 9. novembril üleriigilise Euroopa kultuuripärandiaasta raames toimuva maskeerimis- ja sanditamisfestivali “Hakkame santima” ettevalmistuseks.

Pärnus toimub 11. oktoobril 11–15.30 aianduse- ja mesinduse seltsi majas Terje Puistaja juhendamisel koolitus, kus õpitakse tundma santimistraditsioone kui elava ja ühendava pärimuse kandjaid.

Puistaja, kes veab eest Eesti rahvapärimuse kooli, on rahvakalendri kombestikku ja pärimusõpet korraldanud nii lasteaialastele kui ka täiskasvanutele, nii eestlastele kui ka võõramaalastele.

Pärimuskultuuri õpetaja Ene Lukka on võtnud samuti südameasjaks tutvustada rahvakombeid ja pärimust ning aitab leida inimestel isiklikku seost pärimusega ja sellest vaimustuda.

Peale nende jagavad teadmisi tuntud pärimusmuusik Kairi Leivo, Eesti vabaõhumuuseumi paljurahvuselise Eesti keskuse juht Einike Sooväli ning kohalikud eksperdid ja etnoloogid.

9. novembril üle-eestilist mardijooksmist “Hakkame santima” korraldab Eesti folkloorinõukogu koos rahvakultuuri keskusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles