Tõnu Endrekson: Meeletult tuleb tööd teha, ainult libisemisest ei piisa

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kümne aasta eest teenisid Tõnu Endrekson (vasakul) ja Jüri Jaanson Pekingi olümpiamängudel hõbeda. Toona tuli medal võimsuse pealt, nüüd keskendutakse paadi libisemisele.
Kümne aasta eest teenisid Tõnu Endrekson (vasakul) ja Jüri Jaanson Pekingi olümpiamängudel hõbeda. Toona tuli medal võimsuse pealt, nüüd keskendutakse paadi libisemisele. Foto: Raigo Pajula

Tänavune hooaeg polnud Eesti tippsõudjatele mingi meelakkumine: katsetati koosseise, paadid ei libisenud ja meediast lipsas läbi mõni ­sõnelus.

Ükski mees ei saavutanud ideaalset vormi. Meile läbi ­aastate au ja uhkust toonud “püha lehma” võimsast minekust võis vaid und näha ja nii otsustatigi kvartett MMile saatmata jätta.

Kõige tipuks põrutas kahekordne olümpiahõbe Jüri Jaanson, et sõudmine on kriisis. “Ma ei ütleks, et väga suures kriisis, aga praegune seis meie tipptasandil on küll languses. See on probleem, mis on juba mõnda aega kestnud,” rääkis Jaanson ERRi spordi­uudistes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles