Spordinädal algab Cooperi testiga

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Rannastaadionil korraldatav Cooperi test on kehalise töövõime hindamise mõõdupuu.
Pärnu Rannastaadionil korraldatav Cooperi test on kehalise töövõime hindamise mõõdupuu. Foto: Anu Teppo

Pühapäeval puhuvad entusiastid elu sisse Eesti suurimale liikumisharrastuse sündmusele – spordinädalale. Neljandat korda toimuv üleeuroopaline ettevõtmine on kasvanud ulatuslikuks kampaaniaks, mis innustab osalema Eestis ligemale 1000 spordisündmusel. Nii Pärnuski.

Omanimeliste jooksutrennide eestvedaja Anu Teppo otsustas spordisõprade rõõmuks kohe kampaania avapäeval korraldada Rannastaadionil Cooperi testi, kus 12 minutiga tuleb läbida võimalikult palju meetreid. Üritus algab kell 18 ja start antakse kahes vahetuses: mehed ja naised.

Kuigi Teppo jooksurühm on tegutsenud pea kolm aastat, polnud nad varem spordinädalast kuulnud. Tänavu reklaamiti ettevõtmist rohkem ja nii see neile silma jäi. Ideid, mida korraldada, oli mitu, aga kaalukauss langes Cooperi kasuks, kuna 12 minuti jooksu korraldati omakeskis kevadelgi ja nüüd on hea tulemusi võrrelda.

“See test ongi mõeldud linnarahvale – mitte vaid meie grupile –, et meelitada inimesi sporti tegema,” kutsus Teppo kõiki osalema. “Just jooksma, sest see on meie lemmikspordiala.”

Algatajal endal jäi kevadel mõõduvõtt läbimata, kuna ta oli äsja lapse saanud. “Nüüd tahaks vähemalt kolm kilomeetrit selle ajaga ära joosta,” kinnitas Teppo. “Isegi rohkem!”

Jooksutrennide eestvedaja rõhutas, et kõige tähtsam pole tulemus, vaid see, et inimesed tuleksid kodunt välja. Kes joosta ei jõua, võib kõndida. Nemadki saavad 12 minuti resultaadi teada. “Üritus on mõeldud kogu perele,” lisas Teppo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles