Ettevõtja Raivo Hein ostis pileti kosmosereisile

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Astro­fotograaf Raivo Hein sirvimas oma raamatut “Taeva puudutus” Allikukivi veinimõisas huvilistega kohtumise eel.
Astro­fotograaf Raivo Hein sirvimas oma raamatut “Taeva puudutus” Allikukivi veinimõisas huvilistega kohtumise eel. Foto: Silvia Paluoja

Tagasihoidlikus hallis pintsakus, kulunud teksades ja veidi habetunud ette­võtja Raivo Hein ei meenuta esmapilgul meest, kelle taskus on kosmosereisi pilet ja kes on pannud raha ennast teenima. Aga ta teab, kuidas teenida esimene miljon ja millised näevad välja kauged tähesüsteemid. Ta on kõrgharitud teedeehitusinsener, kelle esimene äri oli nõukogude ajal defitsiitsete Rubiku kuubikutega kauplemine: rublaga sai, kümnega müüs edasi. Siis tulid EST-tähisega autokleepsud, läbikukkumine kütuseäris ja enda uuesti jalgele ajamine, pere nimel.

52aastane Raivo Hein on kümmekonna ärikinnistu omanik, tegev panganduses. Investeeringud mitmes valdkonnas on andnud talle finantsvabaduse, ta on Saaremaa silla ehitamise tu­line toetaja ning Eesti esimene astrofotograaf. Sellest, kuidas ta andis käe astronoomiale ja mismoodi äri edendada, kõneleski ta läinud laupäeva õhtul oma venna Roman Heina pere rajatud Allikukivi veinimõisas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles