Häädemeeste keskkool valis ettevõtlikkuse tee

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Häädemeeste keskkooli direktor Aule Kink.
Häädemeeste keskkooli direktor Aule Kink. Foto: Urmas Luik

Häädemeeste keskkooli direktori Aule Kingi sõnutsi otsustas koolipere, et ettevõtlikkus ja iseseisvus on olulised, ja seadis arenguperioodi peaeesmärgiks selle, et õpilased teavad, miks nad õpivad. 

“Eesmärkide saavutamiseks pakub programm “Ettevõtlik kool” suurepäraseid võimalusi: koolitusi ja huvitavaid kokkusaamisi nii õpetajatele kui õpilastele. Programm on hea sellegi poolest, et kaotada pole midagi, aga võita väga palju,” selgitas Kink.

“Ettevõtlik kool” on põneva ja kaasava õppemetoodika koondnimi ja ühtlasi programm, mis toob koolidesse ja lasteaedadesse senisest rohkem iseseisvat ja ettevõtlikku hoiakut, arendab lastes otsustusvõimet ja ärgitab tegutsemishimu.

Selle metoodika alusel töötavates haridusasutustes on kümmekonna aasta jooksul märgatud laste kiiremat iseseisvumist, elavat huvi uute teemade vastu, õpilaste kriitilise eneseanalüüsi võimekuse kasvu ja erakordselt tugevat usalduslikku suhet pedagoogide ja õpilaste vahel. 

“Ettevõtliku kooli” põhimõtete järgi töötab ligemale 100 Eesti kooli ja lasteaeda, kokku üle 25 000 õpilase. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles