Pooltühja pingiga Vändra mängis Legioniga Wismaris malet

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vändra Vapruse jalgpallimeeskond.
Vändra Vapruse jalgpallimeeskond. Foto: Kristel Lepik

Eesti jalgpalli meistrivõistluste esiliiga B-tasandil mängiv Vändra Vaprus sõitis tänavuse vääramatu tabelijuhi Tallinna Legioni vastu mängima Wismari staadionile vaid kahe vahetusmängijaga ja ilma varuväravavahita, ent andis vastastele kõva lahingu.

Mängu ainus värav sündis esimese poolaja lõpul, kui Pärnumaa meeskonna väravaluku muukis lahti Dmitri Kovtunovitš ja nii lõppes matš Legioni 1:0 võiduga.

Vändra meeskond sõitis 29. vooru mängule varuväravavahita ja ainult kahe vahetusmehega, ehkki matši jooksul on lubatud teha viis vahetust.

Vapruse mängiva treeneri Ranet Lepiku sõnutsi kujunes mäng Legioniga jalgpallialaseks maleks. “Oli taktikaline lahing. Legion tõmbas oma poolele ja mingit pressi meile ei pannud. Ilmselt oli selle käigu eesmärk järgmise nädala karikamäng Paidega,” seletas Vändra meeskonna juhendaja. “Meie sellega kaasa ei läinud ja mängisime samuti rahulikult oma platsipoolel. Ütlesin poistele, et küll meil võimalusi tuleb, ja karistus- ning nurgalöökidest neid tekkiski. Kahjuks ei suutnud meie neid ära lüüa, vastased aga said värava karistuslöögist. Legion ei püüdnud veri ninast välja võita ja mõni põhitegija sai neil selleks mänguks puhkust.”

Lühikese pingi kohta ütles Lepik, et nädala sees võõrsil mängides pole kõigil alati töö tõttu võimalik meeskonda abistada. "Võõrsil mängudeks ei võta me tavaliselt varuväravavahtigi kaasa - pole mõtet kedagi teise Eesti otsa sõidutada, et ta terve mängu pingil istuks. Kui vaja, tõmbab mõni väljakumängija väravavahikindad kätte," seletas Lepik. 

Võiduga Vändra üle pikendas Legion tänavuse hooaja kaotusteta seeriat 29 mänguni. Tallinna meeskond on sel aastal võitnud liigas 28 mängu ja teinud ühe viigi ning on 85 punktiga suveräänne liider.

Vaprusel on tabelis 34 punkti, millega asub seitsmendal kohal.

Pärnumaa meeskonna järgmine mäng tuleb juba pühapäeval, kui võõrustatakse Võru Heliost, mis on Vaprusest kolme punktiga ja koha võrra tabelis eespool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles