Infosulg ametis lubas juhiloata mehe rooli

Lauri Habakuk
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehkki ­juht roolis tõepoolest ­autot juhiloata, ei jäänud koh­tunik Teet Olvikul üle muud kui mehele määratud trahv ­tühistada.
Ehkki ­juht roolis tõepoolest ­autot juhiloata, ei jäänud koh­tunik Teet Olvikul üle muud kui mehele määratud trahv ­tühistada. Foto: Urmas Luik

Patrull tabab Eesti Vabariigi aastapäeval Pärnumaal Via Baltical roolist juhtimisõiguseta 46aastase mehe. Näiliselt rutiinsest toimingust saab alguse segaduse laviin. Selle põhjus on praegusel infoajastul märgiline: Pärnust pealinna suunas hõljunud tähtis teave oli haihtunud saladuslikult õhku.

Politseinikud näevad andmebaasist, et roolikeeraja juhtimisõigus on 12. veebruarist 11. märtsini peatatud. Nii on otsustanud kohus. Korravalvurid kirjutavad protokolli ja Pärnu politseijaoskonna menetleja määrab eksinule kuu hiljem 800eurose trahvi.

Hoolimata sellest, et mehelt oli tõepoolest varasema kihutamise eest võetud muu hulgas juhiluba, näib karistus talle karjuva ebaõiglusena. Lausa sedavõrd, et ta kaebab kunagise ametikaaslase otsuse Pärnu maakohtusse. Hiljem selgub, et tasus kaevata.

Mees väidab kohtus, et läks kümme päeva enne kinnipidamist maanteeameti kontorisse juhiluba ära andma. Nii soovitanud teha tema advokaat, kes teatanud, et riigikohus ütles edasi kaevatud kiiruseületamise juhtumit menetlusse mitte võttes viimase sõna ja sestpeale ei tohi ta kuu aega autot juhtida. Maanteeameti klienditeenindajad aga kuulutanud, et karistusaeg kestis mullu 5. detsembrist 4. jaanuarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles