Mida tegid linnajuhid nädalasel Hiina visiidil?

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wendre partner Hiinas tervitas pärnakaid eestikeelse loosungiga. Pildil vasakult konsultant Sulev Alajõe, riigikogu liige ja Pärnu volikogu esimees Andres Metsoja, ­abilinnapea Rainer Aavik ja meer Romek Kosenkranius.
Wendre partner Hiinas tervitas pärnakaid eestikeelse loosungiga. Pildil vasakult konsultant Sulev Alajõe, riigikogu liige ja Pärnu volikogu esimees Andres Metsoja, ­abilinnapea Rainer Aavik ja meer Romek Kosenkranius. Foto: Erakogu

Äsja Hiina suuruselt 19. linnas Qing­daos visiidil käinud Pärnu linnapea Romek Kosenkranius arvab, et rahvus­vaheliste sidemete loomine aitab ehitada silda siinsete ettevõtjate ja Hiina turu vahel, ja lükkab ümber kriitika, mis reisi munitsipaalturismiks nimetab.

Kosenkranius, Pärnu linnavoli­kogu esimees Andres Metsoja, abilinnapea Rainer Aavik ja Lääne-Eesti arenduskeskuse investorkonsultant Sulev Alajõe olid Qingdaos nädalasel visiidil, et arutada koostöövõimalusi kahe linna vahel. Kosenkraniuse sõnade järgi tuli initsiatiiv Pärnu-Qingdao vahel koostööd arendada Hiinast juba aasta tagasi. Alguses suhtuti sellesse skeptiliselt, sest miks peaks sidemeid arendama linn, kui seda võiksid teha ettevõtjad ise. Kuid initsiatiivi toetas ettevõtluse arendamise sihtasutuse (EAS) poolt välisturgudega tegelev Alajõe. Konsultant nägi suurt potentsiaali Eesti ettevõtjatele, et sise­neda Hiina turule, ja nii sündiski otsus sõlmida sidemed Hiina suuruselt 19. linnaga, kus elab ligemale üheksa miljonit inimest.

“Hiinaga majandusliku koostöö sujumiseks on vaja luua avalikus sektoris kontaktid ja hiinlased eeldasid, et esmane külastus peab tulema Eesti ehk Pärnu poolt,” seletas Kosenkranius. “Eeldus on ka see, et külastus toimub kõige kõrgemal ehk linnapea ja volikogu esimehe tasemel.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles