Linnaorkester lubab juubelihooajal eripalgelisi muusikaelamusi

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnaorkestrit juhatab algaval hooajal vähemalt kuus külalisdirigenti.
Pärnu linnaorkestrit juhatab algaval hooajal vähemalt kuus külalisdirigenti. Foto: Erakogu

Pärnu linnaorkester hakkab tuleval nädalal 25. hooajaga pihta rahvus­ooperi Estonia solisti sopran Helen Lokuta ja dirigent Kaspar Männiga. Orkestri produtsendi Helen Erastuse sõnutsi püütakse hooaja jooksul kostitada muusikasõpru rikkaliku emotsioonipaketiga, teostega klassikalise muusika varasalvest, säravate solistide ja külalisdirigentidega.

“Meie selle hooaja avaldatud kontserditutvustused on muusikaringkondades juba elevust tekitanud,” väitis Erastus. “Tagasiside annab meile kindluse, et oleme teinud õige valiku, ja julguse pakkuda edas­pidigi muusikutele niisama põnevaid katsumusi.”

Kui avakontserdil tuleb esitusele Berliozi, Mendelssohni, Poulenci ja Milhaud’ looming, siis oktoobris näitab end täies hiilguses metsasarv. Richard Straussi teose ettekandel soleerib metsasarvel Mattias Vihmann ja Jüri Alperteni juhatamisel esitab linnaorkestriga Mozarti loomingut puhkpillikvartett (metsasarv, oboe, fagott ja klarnet).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles