Galerii: Sadama kossumeeskond teenis kodusel turniiril võidu, ent kaotas põhimängija

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu Sadama korvpallimeeskond alistas kontrollturniiril kesklinna koolide võimlas Soome tiimi KTP Kotka 89:80. Võitu jäi varjutama mängujuht Siim-Markus Posti vigastus.

Pärnakad kaotasid küll avaveerandi kahe punktiga (24:26), kuid suutsid poolajapausile minna 47:44 eduseisus. Kahjuks küll sõjaväest naasnud Postita, kes teise veerandi keskel vigastas põlve ja viidi fännide abiga saalist kiirabiautosse. Mehe enda reaktsioonist võis välja lugeda, et olukord on hull. 

Teisel poolajal paisus suvepealinlaste edu korraks juba kahekohaliseks ja enne otsustavat perioodi juhiti 65:57. Kuigi mängu lõpus hakkasid soomlased hulle viskeid kotti panema, ei päästnud see neid üheksapunktilisest kaotusest. 

Kuna teisel poolajal jooksis kohtunike lauas arvuti kokku, ei saa teieni statistikat tuua, kuid Pärnu tiim näitas end väga heast küljest, arvestades, et tegemist oli alles teise hooajaeelse matšiga.

Pikad leegionärid Arkadiy Mkrtychyan ja Drew Urquhart näitasid tarka mängu ja tõestasid, et suudavad kaugeltki visata. Koondislased Saimon Sutt, Mihkel Kirves ja Karl-Martin Kask tegutsesid resultatiivselt ja tundus, et mängud Eesti eest on neile enesekindlust lisanud. Rannar Raap näitas, et tema teravad läbimurded pole kuhugi kadunud, ja nooredki – Norman Rüütsalu ja Janar Aniste – said silma pähe. Vahetuspingil istusid veel Kaspar Lootus ja Sten Saaremäel, paraku tsiviilriietes.

Peatreener Heiko Rannula sõnas pärast matši Pärnu esindusmeeskonna Facebooki lehe vahendusel, et tiim oli kaitses tubli ja võideldi kõvasti. "Praegu ei saa väga rõõmu tunda, ootame ära, mis vastused tulevad," viitas ta Posti vigastusele. "Vigastatute nimekiri on väga pikk ja täna pikenes see veel. Muresid on palju." 

Rannula lisas, et välismaalastega on ta rahul ja nad jäävad satsi.

Sadama tiimi juht Johan Kärp kinnitas, et Postil käis põlv liigesest välja, kuid murdu ei ole. "Põlv on verd täis, homme kell 11 vaadatakse uuesti üle," lisas ta.

Sadama turniiri avamängus alistas Tartu Ülikool 102:77 Tallinna Ülikool / Kalevi ja nii kohtuvad homme kell 14.30 algavas finaalis Pärnu ja Tartu. Kolmanda koha selgitavad välja Kotka ja Kalev. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles