Sadama turniiril võidutses Tartu, Post selgitas vigastuse tagamaid

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim-Markus Post
Siim-Markus Post Foto: Mailiis Ollino

Pärnu Sadama korvpallimeeskonna hooajaeelsel kontrollturniiril alistas Tartu Ülikool finaalis suvepealinna tiimi 97:74.

Kohalikul meeskonnal õnnestus küll avaveerand 24:21 võita, kuid teisel perioodil hakkasid tartlased Pärnu tiimi üle välja pressima ja see tõi edu: ülikoolimeeskond võitis veerandaja 27:14 ja pääses poolajapausile kümnepunktilises eduseisus (48:38).

Kolmandal veerandajal kasvas Tartu edu juba korra 20punktiliseks (71:50) ja näis, et mäng on tehtud. Kuid Pärnu ei jätnud jonni ja tuli veerandi lõpuks mängu tagasi (62:73). Paraku kiskus matši lõpp Pärnu poolel inetuks, sest mitmel korral ei suudetud vastase pressingut läbi närida ja tulid sisse rumalad pallikaotused. Mängu lõpuks kogunes Pärnul neid 23 Tartu 12 vastu. Taaralinlased lõpus juba lustisid ja võtsid 23punktilise võidu (97:74).

Erilises hoos oli vaid 18aastane leedukas Arnas Velicka, kes päev varem oli Tallinna Ülikool / Kalevi vastu põrutanud 30 silma ja jaganud üheksa resultatiivset söötu. Täna kogus Tartu mängujuht 27 punkti ja viis söötu. Tema takistamisel tegid pärnakad seitse viga. Velicka valiti turniiri väärtuslikemaks mängijaks. Tartu poolel tegutses resultatiivselt ka pärnakas Rain Raadik, kes 15 minutiga tõi 16 silma.

Sadama resultatiivseim oli 23 punktiga Drew Urquhart. Kanadalase kontosse jäi veel seitse lauapalli. Mihkel Kirves lisas 22 silma. Saimon Sutt sai kirja 13 silma, kuid patustas kaheksa pallikaotusega. Mängujuhi positsioonil pallinud Rannar Raabi saldosse kogunes kuus punkti, kaheksa söötu ja neli lauapalli.

Kolmanda koha matšis alistas Kalev 92:73 soomlaste Kotka.

Eile põlvele liiga teinud Siim-Markus Post sõnas vigastuse kohta järgmist: “Järgmisel nädalal lähen MRTsse, siis saab täpsemalt teada. Praegu ta (arst, M. P.) lihtsalt katsus jalga ja tegi paar testi. Midagi vist täiesti katki ei ole. Venitus, pooleldi rebend, täpselt ei tea."

Vigastusele eelnenud rünnakul jäi plats märjaks. „Libisesin sinna spagaati. Jalg käis sisse, plaks! ja tuli liigesest välja. Lõin jala vastu maad ja läks tagasi. Oligi kõik," jutustas Post, kes liikus karkude najal.

"Füsio rääkis, et kui tuleb ACL (anterior cruciate ligament ehk põlveliigese eesmise ristatisideme vigastus, toim), siis ei tunnegi valu ja saab normaalselt kõndida. Mul on praegu valus, see on pigem hea märk," viitas Post sellele, et kardetud traumat (ACL) tõenäoliselt pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles