Lasterikkad tahavad omal jõul hakkama saada

Heli Künnapas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasterikkad pered kinos. Pole vaja oodata, kuni toime ei tulda, vaid tuleb toetada neid, kes ise püüavad hakkama saada.
Lasterikkad pered kinos. Pole vaja oodata, kuni toime ei tulda, vaid tuleb toetada neid, kes ise püüavad hakkama saada. Foto: Kamilla Selina Lepik

Hiljuti avaldati ­uuring, mille järgi on rahva seas ­kõige populaarsem valimislubadus tõsta lastetoetust. Kuulen juba undavaid hääli, mis ütlevad: ärge andke lastevabrikutele raha! Et milleks toetada laste tootmist.

Piltlikult öeldes lennukilt raha jagamine on meil populaarne, seega, see teema veidi hirmutab mind. Ausalt öeldes olen viie lapse emana nõus, et lastetoetust ei peaks niisama tõstma. Loomulikult on riike, kus lastetoetused on meie omadest kopsakamad, kuid tegelikult on need meilgi juba ­päris suured. Küsimus on selles, milleks lastetoetust on vaja?

Kindlasti on peresid, mille laste­rikkus on juhuslik. Olen aastaid olnud Pärnumaa lasterikaste perede liidu ­liige ja suhelnud sealsete toredate inimestega ja võin kinnitada, et enamasti ei ole lasterikkus juhuslik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles