Pärnumaal tehtud siider valiti Baltikumi parimaks

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perekond Haas rajas Toris siidritalu 2014. aastal ja on varem tunnustust kogunud Eesti mahetoote konkursil, kus talu Ökosiider valiti 2016. aasta parimaks mahetooteks.
Perekond Haas rajas Toris siidritalu 2014. aastal ja on varem tunnustust kogunud Eesti mahetoote konkursil, kus talu Ökosiider valiti 2016. aasta parimaks mahetooteks. Foto: Margus Ansu

Lätis Bauskas väikeveinitootjate ja siidrivalmistajate konkursil valiti Tori siidritalu jook Baltikumi parimaks traditsioonilisel meetodil valminud siidriks.

Kui edu saatis tänavu peamiselt Leedu ja Läti veinitootjaid, siis Eestile tõi kastanid tulest Tori siidritalu, mille poolkuiv õunasiider Demi Sec saavutas traditsioonilisel meetodil kääritatud siidrite klassis esikoha.

“Käsitöösiidri- ja -veinitootmine on alles noor ja arenev tootmisharu kogu Baltikumis, kuid lätlaste kasuks räägib väikeveinitootjaid ühendav hästi toimiv katusorganisatsioon ja nende oskuslik ja tulemuslik lobitöö valitsuses. Tänu sellele on väikeveinitootjaid Lätis registreeritud 2010. aastast juba 82, Eestis aga alla 20,” selgitas Tori siidritalu peremees Karmo Haas.

Karmo Haas, kelle talu poolkuiv õunasiider „Demi Sec“ saavutas traditsioonilisel meetodil valminud siidrite klassis esikoha.
Karmo Haas, kelle talu poolkuiv õunasiider „Demi Sec“ saavutas traditsioonilisel meetodil valminud siidrite klassis esikoha. Foto: Erakogu

Perekond Haas rajas Toris siidritalu 2014. aastal ja on varem tunnustust kogunud Eesti mahetoote konkursil, kus talu Ökosiider valiti 2016. aasta parimaks mahetooteks.

​Konkursi Baltic Cup peakorraldaja on Läti väikeveinitootjate ühing, partneriteks Eesti väikepruulijate liit ja Leedu veinitootjate ühing. Võistlus toimus teist aastat, eesmärgiga tunnustada väikeveinitootjaid ja ergutada väärindama kohalikku toorainet. Tänavu osales 147 toodet, mis omakorda olid jaotatud joogi tooraine ja valmistusmeetodi järgi eraldi klassidesse.

“Baltic Cup 2018” osalejad.
“Baltic Cup 2018” osalejad. Foto: Erakogu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles