Jazzklubi kutsub külla Prantsuse ja Eesti muusikud

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse jazz-kollektiiv Colunia.
Prantsuse jazz-kollektiiv Colunia. Foto: Erakogu

Reedel, 28. septembril esinevad Pärnu Endla Jazzklubis EST-FRA Jazz Festi raames Prantsuse kollektiiv Colunia ja Eesti kooslus Titoks.

“Festivalil esinevad Prantsuse koosseisud kombivad džässi piire ja seavad loomingu keskmesse hoopis klassikalise, folk- ja maailmamuusika,“ rääkis festivali korraldusmeeskonna liige Anett Tamm.

„Keegi neist ei ole varem Eestis esinenud ja nende mõnus elevus enne siiatulekut on suhtlemises selgelt tajutav. Prantsuse ansamblitele lisab eripära vilumuslik mäng džässis harvemini kasutatavatel instrumentidel,” täpsustas Tamm.

Colunia esituses kuuleb kromaatilist harfi, David Chevallier’ triolt bandžot ja Le COONilt vibrafoni. Eesti muusikuid esindavad festivalil Titoks, kelle stiil on Prantsusmaal sündinud gypsy-jazz, ja eksperimentaalsemat, elektroonikaga rikastatud džässi viljelev Bad Habits Trio.

„Eesti jazz-liidu ja Nantes Jazz Actioni tihedam koostöö sai hoo sisse märtsis, kui Nantes’i linnas toimus EST-FRA Jazz Festi esimene osa,“ rääkis liidu tegevjuht Ivi Rausi-Haavasalu. „Eestist käisid kevadel Prantsusmaal kontserte andmas ja töötube juhendamas Kadri Voorand Trio, Peedu Kass Momentum, Jaak Sooäär & Aleksei Kruglov 4tet. Nüüd kutsusime Prantsusmaalt Eestisse kolm Prantsuse ansamblit.“

Colunia (Prantsusmaa)

Colunia looming on sulam eri kultuuride traditsioonilisest ja klassikalisest muusikast ja džässist. Colunia viib kuulaja ekslema mitmekülgsete mõjutustega nüüdisdžässi piirimaile, võimaldades keerulisemast muusikast leida tuttavaid värve.


Kollektiivi kuuluvad Émilie Chevillard kromaatilisel harfil, Florian Chaigne löökpillidel. Gweltaz Hervé sopran-, alt- ja baritonsaksofonil ja Emeric Chevalier kontrabassil.

Titoks (Eesti)

Titoks on

gypsy-jazz’

i viljelev trio, mille liikmeteks Kristjan Rudanovski viiulil, Jaanis Kill kitarril ja Robert Nõmmann kontrabassil. Esimese kontserdi andis koosseis 2016. aastal IDeeJazz festivalil. Bändi eeskujud on Raimond Valgre, Bireli Lagrene, Django Reinhardt ja Stephanie Grappelli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles