Kannatlikkus ja 40 aastat staaži kinkisid viiuliõpetajale preemia

Laura Vadam
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viiuliõpetaja Maire Varma alustas Pärnu muusikakoolis tööd aastal 1976. Kümned tema kasvandikud on praegu professionaalsed muusikud, õpetajad ja kolleegid.
Viiuliõpetaja Maire Varma alustas Pärnu muusikakoolis tööd aastal 1976. Kümned tema kasvandikud on praegu professionaalsed muusikud, õpetajad ja kolleegid. Foto: Mailiis Ollino

Õhtul aastaid tagasi astub teismeeas Maire koduuksest sisse tema treener, istub köögilaua taha, tervitab tüdruku vanaema ja teatab, et neiul tuleb viiul nurka visata ja muusikakool pooleli jätta, sest temast saab sportlane. Vanaema vaatab ütlejat pika pilguga ja lausub: „Issand, sportlane! Aga sporti teeb ta võib-olla 30. eluaastani, viiulit mängib eluaeg.“ Sel hetkel sai otsustatud, et tüdruk seob elu muusikaga.

Nüüdseks 67aastane Maire Varma on Pärnu muusikakooli viiuliosakonna juhataja, linnaorkestri kunagine kontsertmeister ja praegu esimene viiul, hinnatud kolleeg ja mis peamine, tulemuslik pedagoog. Mida tähendab edukus õpetajale? „Kui näen, et olen midagi väärtuslikku sellele väikesele inimesele eluteele kaasa andnud,“ vastab Varma.

Läinud pühapäeval pälvis Varma kultuurkapitali preemia. Õpetaja võtab rahalise tunnustuse vastu tagasihoidlikult, tundes kerget piinlikkust. “Mina teen endiselt oma igapäevast tööd nii, nagu oskan,” lausub Varma, kes iseloomustab kiitust kui meeldivat tagasisidet oma tööle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles