Osa haigla nõukogust ihub Urmas Sulele hammast (1)

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu haigla juhi dr Urmas Sule kõige pakilisem töö on esmatasandi tervisekeskuse ehitus. Samal ajal peab ta lihvima juhatuse koostööd haigla nõukoguga.
Pärnu haigla juhi dr Urmas Sule kõige pakilisem töö on esmatasandi tervisekeskuse ehitus. Samal ajal peab ta lihvima juhatuse koostööd haigla nõukoguga. Foto: Mailiis Ollino

Sihtasutuse Pärnu Haigla juhatuse esimees Urmas ­Sule räägiks parema meelega haigla kärghoone järjekordse “kärje” ehitusest või Eesti meditsiini arenguperspektiivist, sest Eesti haiglate liidu juhina on ta partner poliitikutele tervishoiu eest seismisel, aga Pärnu Postimehe huvi seisneb muus. Toimetusse on jõudnud sahinad, et haigla juhatus ja nõukogu pole kõige paremates suhetes. Enamgi: mõni nõukogu liige ei jõua ära oodata, millal saaks avaldada juhatusele umbusaldust.

Milline on praegu haigla juhatuse ja nõukogu koostöö?

Ligemale 1400 töötajaga haigla on maakonna suurim tööandja ja tal pole kõige suurem strateegi­line roll ainult Pärnu linna ja maakonna elanikele, vaid kõigile neile, kes siin viibivad. Ühtepidi peame aitama inimestel lahendada nende terviseprobleeme, teistpidi tuleb haiglana valmis olla igasuguseks hädaolukorraks. Seega peab haigla olema efektiivne ja samal ajal väga paindlik. See tähendab, et haigla juhtimine peab olema väga koordineeritud. Linnal haigla asutajana ja kõigil inimestel, kes haiglas töötavad, kaasa arvatud juhatusel, on väga selge roll.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles