Akende taga oligi tühjus

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunsti­salongis ­Kilingi avati näitus “Akende ­taga on ­tühjus”, mis üllatas ­külastajaid kõneka ­tühjusega.
Kunsti­salongis ­Kilingi avati näitus “Akende ­taga on ­tühjus”, mis üllatas ­külastajaid kõneka ­tühjusega. Foto: Silvia Paluoja

Kilele kirjutatud tekstid Kilingi-Nõmme kunstisalongi Kilingi suurte akende taga on kõnekad, sisseastujat tervitab näituse pealkiri “Akende taga on tühjus” ja just nii ongi, sest Allikukivi küla harrastuskunstnik Andrus Older üllatab nagu alati. Seekord siis sellega, mis venitas näituse avamisele tulnute näod üsna pikaks.

Tõsi, kunagise kangapoe müügisaali otsaseina ilmestab ristikujuline taies, mis on kokku pandud saekettidest, mida selle autori ­Olderi jutu järgi vedeles tal töö ­juures igal pool. Taieseni laotub põrandal mustast kilest “vaip”. Older on ühiskonnakriitiline ja vaatab ümbrusele oma mätta otsast.

“Nüüd ma tegingi plastist ja kilest, see on nagu Anttila ristikäik, meil ei ole kile pärast piste rinnas, vaid on juba ristpiste rinnus: see hakkab juba tapma, sellepärast on süda selline,” seletas Older mõttekäiku ja materjali kasutust. “Seal on plastpirukas, seal plastist Paabeli torn, selle peal maakera, varsti ongi nii, et maakera seisabki ainult plasti peal.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles