Tipus püsimine neelab üüratu summa

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egon Üpraus (vasakul) pürib aasta treeneriks ja tema tütar Jasmiin (vasakult teine) aasta sportlaseks.
Egon Üpraus (vasakul) pürib aasta treeneriks ja tema tütar Jasmiin (vasakult teine) aasta sportlaseks. Foto: Erakogu

Tänavu Euroopa meistrivõistlustel naiste klassis pronksmedali võitnud 17aastane ­jetisportlane Jasmiin Üpraus püsib sabas maailma tippu kuuluvatel meestelgi. Paraku mängib sellel spordialal suurt rolli raha ja sponsoreid leida pole teps mitte lihtne.

“Kõik võistlused tuleb põhimõtteliselt oma taskust kinni maksta: üks võistlus jääb 1500 ja 3000 euro vahele ja neid on meil ligikaudu 20,” rääkis tulevikulootuse isa Egon Üpraus. Need summad kõiguvad olenevalt sellest, kui kaugel võistlus toimub või millistes võistlusklassides osaletakse. Väljaminekuid suurendab veel võistlusjeti kütusekulu, mis on ligikaudu liiter minutis.

Erandina toetab järgmist mõõduvõttu, maailmameistrivõistluste kolmandat etappi novembris Aasias, kus esindatakse Eestit, rahvusvaheline veemoto liit UIM (Union Internationale Motonautique). Kus täpselt Aasias, ei ole korraldajad veel välja hõiganud, kuid jutud käivad, et Indias. Jasmiini sõiduvahendki on juba konteinerisse pakitud ja teele saadetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles