Maarjamaa mees hõivas pöörasel purjetamisvõistlusel kolmanda koha

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mere­karu Uku Randmaa tõdes, et tormituuled on kümnekuuse ettevõtmise vältel tema igapäevased kaas­lased.
Mere­karu Uku Randmaa tõdes, et tormituuled on kümnekuuse ettevõtmise vältel tema igapäevased kaas­lased. Foto: Christophe Favreau

Kui Eestis pakuvad sel nädalal kõneainet sügistormid, siis leidub mehi, kes siinset maru võiksid mõnusaks tuulekeseks pidada. Pärnust pärit Uku Randmaa on ühel ­maailma hullumeelsemaks peetaval purjetamisvõistlusel Golden ­Globe Race seilanud juba üle kahe kuu, jäänud on veel üle poole aasta. Selle nädala alguseks oli seiklejahingega eestlane kolmandal kohal.

Eelmise nädala lõpus jäid Randmaa konkurendid, kolmandat kohta hoidnud India purjetaja Abhilash Tomy ja neljas olnud iirlane Gregor McGuckin umbes 70sõlmese tormi, Beauforti ­skaala järgi orkaani meelevalda, 15meetrised lained lõhkusid mõlema võistleja jahtidel mastid ja mehed said vigastadagi. Mõlemad mehed suudeti esmaspäeva hommikuks evakueerida, kaasvõistlejate äpardus tõstis Randmaa praeguseks aga pronksikohale. Teisel kohal oleva võistlejani jääb siiski veel sadu miile ookeani.

“Järjest meie read hõrenevad. See teeb muidugi ettevaatlikuks ja mõtlikuks. Ega kerge ole, sest selle tohutu võimsa looduse jõu eest ei ole siin pääsu kuskile, ­tuleb lihtsalt kuidagi toime tulla,” rääkis Randmaa pärast juhtunut. “Minul läheb enam-vähem, kuigi jalg natuke väriseb, kuna need sõbrad olid tõeliselt tublid ja tugevad sparringupartnerid.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles