Peojärgne pohmelus ja sotsiaalne pimedus Pärnu linnagaleriis

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Fred Kotkas, kelle kavandite järgi esmalt Pärnu linnabussid siniseks ja pärnaõieliseks võõbati ning seejärel kesklinna bussijaama õu Eesti Vabariigi sünnilinna tutvustava 23meetrise pannooga ehiti, sai mullu ­Pärnu linnalt esimese kunstnikuna 3000eurose loomestipendiumi: 15 maalist koosneva sarja “Eesti pidu” tarvis.

“Oli intensiivne tööperiood,” avaldas Kotkas, kuidas naine lastega tegelemise enda õlule võttis ja ta neli kuud end varahommikust hilisõhtuni maalide sünnile pühendas. Ehkki sari sai toetust “EV 100” kunstiprogrammistki, ei näe neil piltidel ülevat laulupidu. Pigem stseene, mis võivad ette tulla siis, kui pidutsemisega on liiale mindud.

Pärnu linnagalerii juhataja Alar Raud­oja möönis, et kunstnike majas näitusetöid lahti pakkides ehmatas teda nii mõnigi teos, aga sarja korraga nähes mõistad: selline see meie elu ongi – ühtaegu naljakas, tragikoomiline ja kole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles