Tormi järel puudub vool umbes 4200 majapidamises ja ettevõttes

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrialajaam.
Elektrialajaam. Foto: Ants Liigus

Täna hommikul kell üheksa oli Pärnumaal elektrita jätkuvalt 4200 majapidamist ja ettevõtet, rikete eemaldamine võtab maakonnas Elektrilevi teatel kauem kui päeva.

Kella 7.30 seisuga on kõige rohkem vooluta kliente Pärnumaal: 4687, kell 9 oli elektrita majapidamisi ja ettevõtteid 4182. „Tormikahju elektrivõrgule olid kõige suurem Pärnumaal. Oleme rikkebrigaadide tähelepanu ennekõike sinna suunanud,“ ütles Elektrilevi juhtspetsialist Virgo Vaabel.

„Kõikides ülejäänud maakondades saame tänase päeva jooksul rikked kõrvaldatud, kuid Pärnumaal või see rohkem aega võtta,“ lisas Vaabel.

Tänahommikuse seisuga on Elektrilevi teeninduspiirkonnas elektrita veel 5900 klienti. Võrreldes eile õhtuga, kui tippajal oli vooluta 13 500 majapidamise, on Elektrilevil tänu edukatele ümberlülitustele ja rikete kõrvaldamisele õnnestunud elektriühendus taastada üle 7500 majapidamises.

Kõige rohkem vooluta kliente oli eile kella 17.37 ajal, kui elektrikatkestus puudutas riigis korraga 13 500 klienti. Pärast seda hakkas torm vaibuma ja enne keskööd õnnestus Elektrilevil ligikaudu 5000 kliendile elekter tagasi tuua. Hommikuks sai taas voolu veel 2500 klienti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles