Sadakond kaitseliitlast harjutab Kikeperal lahingulähedastes oludes laskmist

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe patrull õppusel Siil.
Kaitseväe patrull õppusel Siil. Foto: Arved Breidaks

Kaitseliidu Pärnumaa maleva ligemale 100 liiget koguneb nädalavahetusel Kikepera Lutsu laskeväljal lahinglaskmisele, kus imiteeritakse kontakti patrulli ja varitsuse käigus.

Kümneliikmelised jaod saavad peale tavapärase tiirulaskmise kätt proovida lahingulähedastes situatsioonides. Jaod satuvad kontakti patrulli käigus ja peavad toime tulema vastase varitsusega.

Pärnumaa malev korraldab vähemalt korra aastas üksustele lahinglaskmisi.

“Lahinglaskmised on põhimõtteliselt laskeväljaõppe eksam. Iga sõdur peab oskama relva käsitseda nii, et ülesanne saaks täidetud ja kaasvõitlejad ei satuks ohtu,” lausus lahinglaskmiste korraldaja, leitnant Viktor Bubnov.

“Laskeväljaõppe eesmärk on anda kaitseliitlasele sõjaväerelva käsitsemiseks teadmised ja oskused, mis võimaldavad tal sõjaajal täita ülesandeid. Selle saavutamiseks peab väljaõpe olema korraldatud realistlikult,” selgitas leitnant.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles