Liiga palju tööõnnetusi: 14 juhtumit päevas!

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööinspektsiooni peadirektori Maret Maripuu sõnul ei kipu Eesti tööandjad eriti aega töötajate juhendamisele ja väljaõppele kulutama.
Tööinspektsiooni peadirektori Maret Maripuu sõnul ei kipu Eesti tööandjad eriti aega töötajate juhendamisele ja väljaõppele kulutama. Foto: Mailiis Ollino

Pärnumaal on tänavu kaheksa kuuga registreeritud juba 180 tööõnnetust. Kogu eelmise aasta peale anti teada 230st.

Järjest enam tehakse tööohutuse olulisust rõhutavat teavituskampaaniat. Juhtumite hulk võiks hakata vähenema, kuid paraku nii see pole. Tööinspektsiooni andmetel juhtub Eestis 14 tööõnnetust päevas – see arv on asutuse töökeskkonna konsultandi Piret Kaljula sõnade kohaselt liiga suur. Õnnetusi põhjustavad sageli napp väljaõpe ja juhendamine.

Statistika on registreeritud tööõnnetuste kohta, neid võib aga ette tulla ja ilmselt tulebki mitu korda rohkem. Kaljula hinnangul võib kirja panemata jääda isegi pool. Registreerimine peaks tema ütlust mööda alguse saama sellest, et vigastatu informeerib tööandjat. Teatamiskohustus on ka kolleegil, kes nägi õnnetust pealt või sai sellest muul moel teada. “Paraku esineb juhtumeid, kus töötaja jätab tööandja informeerimata, et temaga juhtus tööõnnetus, ja jääb lihtsalt haiguslehele. Tööandja saab võimalikust tööõnnetusest teada alles siis, kui töötaja naaseb nädala-paari pärast ametisse. Siis on juba märksa keerulisem ja kohati võimatu tõestada, et ta sai viga tööd tehes,” rääkis Kaljula.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles