Pärnumaal on elektrita veel üle 2700 kliendi

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tormi ajal elektriliinile langenud oks Vanapargi ja Pika tänava ristis.
Tormi ajal elektriliinile langenud oks Vanapargi ja Pika tänava ristis. Foto: Mailiis Ollino

Kella üheksast hommikul, kui maakonnas oli elektrita ligemale 4200 klienti, on Elektrilevi taastanud 1500 majapidamise ja ettevõtte elektriühenduse.

“Kõige rohkem on vooluta kliente endiselt Pärnumaal, kus tormi kahjud on suurimad. Tugev tuul on puid liinidele murdnud, lõhkunud elektriposte,” täpsustas Elektrilevi juhtspetsialist Virgo Vaabel. Pärnu maakonnas on veel elektrita üle 2700 majapidamise ja ettevõtte. Kokku oli Pärnumaal elektrita ligemale 5500 klienti, mis oli enim Eestis.

Täna kella 13.30ks oli Elektrilevi teeninduspiirkonnas elektrita veel 5200 klienti. Eilsest õhtust, kui tippajal oli vooluta jäänud 13 500 majapidamist, on elektriühendus taastatud ligemale 8000 kliendil.

“Meil on võrgus praegu veel 64 keskpingeriket, mis on küllalt suured, et nende parandamiseks ei aita võrgu ümberjuhtimisest,” lisas Vaabel. “Rikkebrigaadid likvideerivad praegu kõikjal Eestis tormikahjusid.” 

Tormi vaibumise korral loodab Elektrilevi siiski tänase jooksul suurema osa rikkeid kõrvaldada. Tõenäoliselt jääb homsesse veel hinnanguliselt 1700 kliendi elektrivarustuse taastamine, valdav osa neist asub Pärnumaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles