Tehnoloogiakooli õpilased pääsevad Saksamaale praktikale

Karl Hütt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Saksa tehnoloogiakool.
Pärnu Saksa tehnoloogiakool. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tänu Erasmus+ Pro programmile avaneb Pärnu Saksa tehnoloogiakooli kolmel kujundaja eriala õppuril võimalus minna Saksamaale Berliini pooleaastasele praktikale mainekasse ettevõttesse.

Saksa tehnoloogiakooli esindaja Jane Barbo sõnutsi on üks niisuguseid praktikakohti tuntud kaubamärgikujundaja Dan Pearlman Group, mille tooted jõuavad kõikjale maailmas ja mis on teinud koostööd selliste maailmakuulsate firmadega nagu Lufthansa, Germanwings, Mercedes Benz, BMW, Swisshotel ja Nike.

“Nende tegevus kujundab kaubamärgid elavaks, emotsionaalseks ja tarbijale lähedaseks,” selgitas Barbo, lisades, et selleks on firmal bürood, mis tegelevad eri elementidega arhitektuurist ja kujundamisest turunduseni.

Teine praktikaettevõte on Whats2too, mis vahendab ettevõtjaid, tööpakkujaid ja -soovijaid, kujundades reklaami ja identiteeti. Barbo sõnutsi tegutseb selles juba mitu praktikanti eri riikidest.

Osal õpilastest avaneb võimalus minna aga Moglisse – see on biotoodangut sama nime all reklaamiv ja kujundav ettevõte, mille tooted on samuti laialt levinud.

Projektijuhist koolidirektor Indrek Alekõrs käis hiljuti kohtade üle läbirääkimisi pidamas ja kinnitas, et need on suurepärased paigad euroopaliku kultuuri tundmaõppimiseks ja selle kujundamisel osalemiseks.

Kuigi praktikat rahastab SA Archimedes, ei välistanud ettevõtted õpilasi eri viisidel innustada.

Tehnoloogiakooli õpilased alustavad praktikat järgmise aasta alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles