Noorte olümpia rekordsuure koondise seas lendab Buenos Airesesse kaks pärnakat

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorte olümpiale sõidab 23 sportlast.
Noorte olümpiale sõidab 23 sportlast. Foto: Kalev Lilleorg

Noorte olümpiamängudele 6.–18. oktoobrini Argentinas Buenos Aireses läheb Eestit esindama rekordarv sportlasi (23), nende seas kaks suvepealinlast: sõudja Greta Jaanson ja kergejõustiklane Ann Marii Kivikas.

Treener Ingrid Võsu käe all Pärnu sõudeklubis harjutavale Jaansonile tagas suurvõistluse pileti edu mai lõpus toimunud noorte Euroopa meistrivõistlustel, kus ta lõpetas ühepaadil üheksandana.

Greta Jaanson ja Urmas Sõõrumaa.
Greta Jaanson ja Urmas Sõõrumaa. Foto: Kalev Lilleorg

Ungaris Györis kergejõustiku U18 EMil 200 meetri jooksus tippmargi (24,78) püstitanud ja tiitlivõistlused 14. kohaga lõpetanud Kivikas sai olümpiapääsme juuli lõpus. “Kui EMil käisin, ei teadnud ma veel, kas saan olümpiale,” kinnitas Romet Mihkelsi õpilane toona. “See oli väga suur üllatus!”

Ann Marii Kivikas ja Urmas Sõõrumaa.
Ann Marii Kivikas ja Urmas Sõõrumaa. Foto: Kalev Lilleorg

Eesti Olümpiakomitee (EOK) presidendi Urmas Sõõrumaa sõnutsi on rõõm näha noori särasilmseid sportlasi olümpiale pürgimas. “Need noored on Eesti spordi tulevik ja noorte olümpiamängudelt saavad nad väärtuslikke kogemusi ja lisainnustust. Usun, et nad inspireerivad oma südikuse ja sihikindlusega teisigi Eesti noori,” ütles Sõõrumaa.  

EOK noortespordi projektide juht Merle Kaljurand, kes juhib Eesti delegatsiooni noorte OMil, märkis, et seekordne koondis on mitmeti eriline. “Esimest korda ei lähe ükski meie sportlane noorteolümpiale kutsega: kõik 23 noort on tulemustega kvalifitseerunud. Sealjuures oli kvalifitseerumine raske, sest sõel oli väga tihe ja noorte olümpia koha väljavõitlemine on juba omaette saavutus,” märkis Kaljurand. 

Noorte olümpiamängudele iga nelja aasta tagant oodatakse ligikaudu 4000 sportlast vanuses 15–18. Kavas on 32 spordiala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles