Linnajuhid mälestasid Estoniale jäänuid

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu abilinnapead Siim Suursild ja Meelis Kukk asetasid Estonial hukkunute mälestusmärgile pärja.
Pärnu abilinnapead Siim Suursild ja Meelis Kukk asetasid Estonial hukkunute mälestusmärgile pärja. Foto: Pärnu linnavalitsus

Parvlaev Estonia hukkumise 24. aastapäeval asetasid abilinnapead Siim Suursild ja Meelis Kukk Pärnusse püstitatud mälestusmärgile leinakimbu.

28. septembril 1994. aastal uppus teel Tallinnast Stockholmi parvlaev Estonia. Hukkus üle 800 inimese. Estonia katastroof on suurima ohvrite arvuga rahuaegne laevahukk Läänemerel.

Pärnus avati mälestusmärk laevahuku kolmandal aastapäeval, 1997. aastal. See asub Pärnu jõe paremkaldal, muuli alguse ja jõesuudme lähedal, kust avaneb vaade merele, ja kujutab endast taeva poole sirguvat 15 meetri kõrgust torni. Monumendi neli erisuunalist metallsammast kohtuvad tipus ja visuaalselt tekib langetatud risti motiiv, mis sümboliseerib merepõhja jäänute mälestust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles