Muusikapäev algab äratuskontsertidega

Laura Vadam
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastatel 2015–2018 investeeriti projekti “Igal lapsel oma pill” 1,8 miljonit eurot, mis tõi 413 õppeasutusse ligemale 3000 uut muusikainstrumenti. 
Aastatel 2015–2018 investeeriti projekti “Igal lapsel oma pill” 1,8 miljonit eurot, mis tõi 413 õppeasutusse ligemale 3000 uut muusikainstrumenti. Foto: Marko Saarm / Sakala

Oktoobri esimesel päeval tähistatakse rahvusvahelist muusikapäeva, mis tänavu algab äratuskontsertidega “Igal lapsel oma pill”. Kaheksas Eesti paigas kõlab juubeliaasta muusikalise kingitusena uued pillid saanud noorte hommikutervitus.

Esimene kontsert algab kell 7.11 Narvas, kust muusikaline äratus liigub üle Eesti, kulmineerudes kell 7.32 Hiiumaal. Pärnu Rüütli platsil esitlevad noored interpreedid end kell 7.26. Peale selle toimub kogu riigis päeva vältel ligemale 60 „Igal lapsel oma pilli“ etteastet. 

„Kontsertidega võetakse kokku neli aastat kestnud algatus. 413 õppeasutuses on lapsed saanud juurde ligikaudu 3000 pilli, nüüd on aeg neil kõlada lasta,“ rääkis riigikantselei “EV 100” korraldustoimkonna juht Jaanus Rohumaa. Aastatel 2015–2018 investeeriti projekti 1,8 miljonit eurot.

Muusikapäeval toimuvad tasuta kontserdid nii Pärnu linnas kui maakonnas. Kontserdimajas esinevad Tallinna muusikakeskkooli ja muusika- ja teatriakadeemia interpreedid. Lihula muusikakoolis kostitavad kohalikke vanameistrid: klarnetist Toomas Vavilov ja pianist Peep Lassmann. Eesti kaitseväe toetuse väejuhatuse staabis esinevad noored pärnakad Tanel Vaikjärv ja Robi Salumets klaveri ja kitarriga. Peale selle toimuvad pilliõpilaste kontserdid Pärnu Kesklinna lasteaias ja Kilingi-Nõmme muusikakoolis.

Kell 18 annab Pärnu bussijaamas kontserdi kohalik kammerkoor.

Rahvusvaheline muusikapäev, mis sai alguse aastal 1975, kutsub märkama muusikat, tutvustades interpreete ja pakkudes vahetuid kontserdielamusi. Päev kulmineerub tseremooniaga, kus kultuurkapital ja muusikanõukogu tunnustavad kodumaa muusikuid ja annavad üle tänavused preemiad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles