Mineviku õudused lükkavad meie turismi käima

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti Vidzeme rakenduskõrgkooli õppejõud Ilze Grin­felde rääkis kolledžis sünge turismi väljavaadetest Balti ­riikides.
Läti Vidzeme rakenduskõrgkooli õppejõud Ilze Grin­felde rääkis kolledžis sünge turismi väljavaadetest Balti ­riikides. Foto: Mailiis Ollino

Tartu ülikooli Pärnu kolledžisse kogunesid huvilised sel nädalal kuulama loengut süngest turismist ja selle võimalustest Balti riikides.

Avaliku loengu pidas Läti Vidzeme rakenduskõrgkooli õppejõud Ilze Grinfelde, kes märkis kohe alguses, et kogu Balti regioon on olnud üks tohutu sõjatander, tragöödiat ja surma on siinmail nähtud omajagu ja ainest tumedaks turismiks küllaga.

Nii-öelda tumedat turismi on harrastatud ning surm ja tragöödia on inimesi köitnud juba aastatuhandeid, meenutagem hauakambrite külastamist, gladiaatorite võitlusi ja avalikke hukkamisi. Tänapäeva turismimaastikul on Grinfelde sõnutsi tegemist küllaltki uue nišiga. Loeng keskendus põhiliselt meie sõdadega ­seotud läbielamistele (esimene ja teine maailmasõda, holokaust, Nõukogude Liidu okupatsioon ja külm sõda), ja kuidas neid sündmusi saaksid kasutada Balti riigid oma turisminduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles