Bussireform tõstis reisijate arvu

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selle ja eelmise aasta augusti andmeid võrreldes on Pärnu maakonna bussiliinidel viiendiku võrra rohkem sõitjaid.
Selle ja eelmise aasta augusti andmeid võrreldes on Pärnu maakonna bussiliinidel viiendiku võrra rohkem sõitjaid. Foto: Ants Liigus

Ehkki Pärnu linnavalitsus soovitas suve hakul hakata tasuta ühistranspordi või sooduspiletiga Iklast odavat alkoholi hankimas käima, pole suvepealinna ja piiriküla vahelised bussid sugugi ülerahvastatud, kuid sõitjate arv sel suunal on mõnevõrra kasvanud.

Kui mais sõitis liinibussiga Ikla piiripunkti  31 inimest, siis pärast uue piletisüsteemi rakendumist juulis 93, augustis 138 ja septembris 135 inimest ehk keskmiselt neli inimest päevas.

Pärnumaa ühistranspordikeskuse (PÜTK) juht Andrus Kärpuk tunnistas, et kuigi Ikla suunal on reisijate arvu kasv marginaalne, on bussireform üldiselt positiivselt mõjunud, sest sõitjate hulk on kasvanud ja piletitulugi laekunud oodatud mahus.

Selle ja eelmise aasta augusti andmeid võrreldes on sõitjate arv linnaliinidel kasvanud kaheksa ja maaliinidel koguni 21 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles