Matsalu ja Pärnu vee-ettevõtete ühinemisele anti roheline tuli

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enne järgmisi samme tellivad Pärnu ja Lääneranna vee-ettevõtted kahasse majandusanalüüsi, et näha, kas ühinemisel on jumet.
Enne järgmisi samme tellivad Pärnu ja Lääneranna vee-ettevõtted kahasse majandusanalüüsi, et näha, kas ühinemisel on jumet. Foto: Peeter Langovits

Lääneranna volikogu andis üleeile nõusoleku liita AS Matsalu Veevärk ja AS Pärnu Vesi, nii soovib valla vee-ettevõte tagada oma klientidele tulevikuski taskukohase vee hinna.

“Lõpptulemus oli positiivne, kuigi oli igat moodi käetõstjaid. Kuid suhe oli ülekaalukalt ühinemise poolt. Kui õigesti mäletan oli üks vastuhääl,” rääkis Lääneranna volikogu esimees Arno Peksar.

Järgmisena ootab vald ära, kuidas lähevad läbirääkimised ettevõtete vahel. “Kui jõutakse positiivse tulemuseni, et ühinemine on võimalik kokkulepete suhtes, tegeleb vald edasiste protsessidega,” lisas Peksar.

Liitumise verstapost on Matsalu Veevärgi juhatuse liikme HaNS Liibeki sõnutsi 2020. aasta jaanuar, kuid enne tuleb teha majandusanalüüs. “Meil on kindlus olemas ja läheme protsessiga edasi. Korraldame konkursi, et leida majandusanalüütikaga tegeva ettevõtte, mis hakkab koostama äritegevuse analüüsi. Enne kui leivad ühes kapis on, näeme, kuidas pilt välja hakkab nägema. Selle alusel saame koostöös Pärnu Veega järgmisi otsusi langetada,” rääkis Liibek.

Konkursi majandusanalüüsi suhtes soovivad ettevõtted Liibeki sõnutsi korraldada oktoobris.

Varem rääkis Liibek, et ühinemist soovitakse, tagamaks Lääneranna elanikele taskukohane vee hind. Praegu on ettevõtte tõhusus piiritletud geograafilise paratamatusega, sest piirkonnas puudub suurem kasumlike müügimahtudega linn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles