Vabakool lõpetas edukalt rahvusvahelise projekti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastase rahvusvahelise koostööprojekti teemaks oli migratsioon ja rahvaste rändamine.
Aastase rahvusvahelise koostööprojekti teemaks oli migratsioon ja rahvaste rändamine. Foto: Erakogu

Pärnu vabakool lõpetas sel nädalal edukalt aastase rahvusvahelise Nordplus Juniori koostööprojekti.

Mööduval nädalal võõrustas Pärnu vabakool oma koostööpartnereid Taanist Kon Tiki ja Islandilt Sjalandsskolist, see oli viimane kohtumine kogu projekti raames. Veebruaris toimus projektinädal Islandil ja mais Taanis.

Aastase rahvusvahelise koostööprojekti teema oli migratsioon ja rahvaste ränne. Kümmekond last igast koolist uuris Pärnus lähemalt väljarände teemat. Lapsed töötasid gruppides ja valmistasid ühitööna videopäeviku, milles andsid nõu kujuteldavale sõbrale, kelle perel on plaanis välismaale kolida. Küsitleti inimesi, kes on kolinud oma kodumaalt võõrsile.

Kolmapäeval külastati Tallinna Euroopa kooli, kus tutvuti sealsete õpilaste ja õppetöö korraldusega. Lastele pakkus elavat huvi ingliskeelne rahvusvaheline õpe, Euroopa kooli õpilased jagasid meelsasti oma kogemusi ja  tõid nii häid kui valusaid näited oma rändamisest tingitud elukorraldusest.

Veel viis projektilaste tee MTÜ Mondosse, kus tutvuti selle rahvusvahelise migratsiooni- ja missioonitöö organisatsiooniga ning mängiti rändeteemalist lauamängu.

Projekti lõpetas Eesti õhtu, kus vabakooli pered valmistasid meie toite. Külalistele pakuti head ja paremat ja see meeldis neile väga.

Vabakooli külalised.
Vabakooli külalised. Foto: Erakogu

Rahvusvaheline koostöö on vabakooli loomulik õppetöö osa. Kohtumisi välismaa õpilastega oodatakse pikisilmi, tuntakse rahuldust suhtlemise käigus paranevast keeleoskusest, uutest teadmistest ja sõpradest. Rahvusvahelistes projektides osalemine on põnev kogu kooliperele, oma panuse annavad nii õpilased, õpetajad kui pered, kes külalistele oma kodu uksed avavad.

Nordplus Juniori rahastas Põhjamaade ministrite nõukogu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles