Pärnu linnavolikogu ei ole riigikogu käepikendus

Irina Talviste
, Euroopa Parlamendi liikme Kaja Kallase büroo juht, Reformierakond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volikogu tööst puudumise pärast pole härrasmehelik kellelegi näidata, kui osa volinikke peavad arvestama tööandja pandud kohustustega.
Volikogu tööst puudumise pärast pole härrasmehelik kellelegi näidata, kui osa volinikke peavad arvestama tööandja pandud kohustustega. Foto: Mailiis Ollino

Mind ajendas kirjutama Pärnu linnavolikogu esimehe Andres Metsoja (Isamaa) vastus Reformierakonda kuuluva volikogu liikme Andrei Korobeiniku kriitikale. Mind riivas, kuidas vastuses viitas ta sellele, et volikogu istungilt puudujate esiotsas figureerib Irina Talviste.

Hea Andres, piinlik peaks olema. Sa tead väga hästi, mis põhjustel ei ole mul olnud võimalik volikogus alati kohal olla.

Kui mina 2017. aastal kandideerisin Pärnu linnavolikokku, kehtis aastaid Pärnu linna põhimäärus, kus oli kirjas, et volikogu istungid toimuvad kord kuus kolmandal neljapäeval. Ameti tõttu olin seotud kohustusega väljapool Eestit ja enne kandideerimist arutasin Pärnus kohalkäimise võimalusi otsese juhiga ja võrdlesin oma töökalendriga. Sain asjad klappima nii, et minu kohalolek igal istungipäeval olnuks garanteeritud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles