Vastus Andrei Korobeinikule

Andres Metsoja
, Pärnu linnavolikogu esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnavolikogu esimees Andres Metsoja (Isamaa) sattus avalikku sõnasõtta opositsioonilise Reformierakonna volinikega.
Pärnu linnavolikogu esimees Andres Metsoja (Isamaa) sattus avalikku sõnasõtta opositsioonilise Reformierakonna volinikega. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu volikogu on uues koosseisus töötanud nüüdseks pea aasta. Tegu on Pärnu ajaloo suurima muudatuste aastaga: meie territoorium ja elanike arv on märkimisväärselt kasvanud. Väga paljud linnajuhtimise teemad on tulnud üle vaadata, ühtlustada, tagada finantsiline kestlikkus ja avalike teenuste kvaliteet. Linnajuhtimisse on lisandunud uus tasand: osavallad koos osavallakeskuste ja -kogudega.

Volikogu praegune koosseis on selles olukorras tööga väga hästi hakkama saanud. On läbi töötatud suur osa linna eri eluvaldkondade poliitikat loovad korrad ja määrused ning korrastatud linna ja osavaldade allasutuste juhtimist. Volikogu istungite päevakord on olnud palju pikem kui varem. Samal ajal on kindlustatud linna arengut ja ettevõtlust toetavate eelnõude, näiteks detailplaneeringute kiire ja tõhus menetlemine.

Volikogu praegune koosseis on selles olukorras tööga väga hästi hakkama saanud.
Andres Metsoja, Pärnu linnavolikogu esimees (Isamaa)

Kui rääkida istungitest osavõtust, märkigem kõigepealt hea sõnaga ära need 16 volikogu liiget 39st, kes 12 istungist on kõigil kohal käinud. Puudujate esirinnas on Mart Helme ja Irina Talviste, kes pole kohale tulnud poolele istungitest (kuus korda). Andrei Korobeinikul, kes heidab mulle ette passiivsust, on minu kahe puudumise vastu ette näidata kolm. Niisiis pole meie uue suure Pärnu kodanikel vaja karta: kodanike valitud volikogu töötab korrapäraselt ja on hästi juhitud.

Valimiste järel moodustatud koalitsioon on üksmeelne ja viib koalitsioonilepingus kokkulepitud poliitikat ellu ja täidab järjekindlalt eesmärke. Loomulikult järgneb mu sõnavõtule nüüd volinik Korobeiniku veel sarkastilisem ja tähelepanupüüdvam süüdistuselaviin. Pole parata, kahjuks on volikogu opositsioon selle aasta jooksul valdavalt tegelnud tühisõnalise tänitamisega koalitsioonivalitsuse tegevuse tehniliste detailide üle. Linnaelu sisuliselt arendavad ja edendavad ettepanekud, mis on majanduslikult mõistlikud, on siiski endiselt teretulnud ja leiavad koalitsioonilt toetuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles