Pärnakad seilasid Leedus pjedestaalile

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lisbeth Taggu purjetas Kaunase regatil Optimist-klassis teise auhinna vääriliselt.
Lisbeth Taggu purjetas Kaunase regatil Optimist-klassis teise auhinna vääriliselt. Foto: Pärnu jahtklubi

Pärnu jahtklubi svertpaadipurjetajad võitsid hooaja viimasel regatil Sügistuuled Leedus Kaunase veehoidlal kaks esikohta ja ühe teise.

Kuni 16aastaste Optimist-klassis võitis regati 69 konkurendi seas kaheksa sõidu kokkuvõttes tallinlanna Mia Marin Lilienthal, järgnesid Ignatiy Mikhailets Valgevenest ja Vykintas Mizgiris Leedust. Meie piiga Lisbeth Taggu seilas tüdrukute arvestuses Lilienthali järel teise auhinna vääriliselt, kolmas oli Valgevene sportlane Felicia Mikhailets ja Angeliina Maria Isabel Õunap sai viienda koha. Pert Salundi lõpetas regati 11. kohal, Andrias Sepp oli 13., Angus Aarna Ant 25., Karel Ratnik 27., Kardo Remi Kaar 45. ja Emma Mia Kaar 51. Alla 12aastaste roolimeeste konkurentsis sai Erico Tent 65 võistleja seas 26. tulemuse.

Finn-klassis pani Pärnu purjetaja Taavi Valter Taveter oma paremuse veenva ülekaaluga maksma. Madalamad poodiumikohad kuulusid leedukatele: teiseks tuli Šarunas Felenderis ja kolmas oli Adomas Janulionis.

Laser Radialide võistlusel osutus parimaks pärnakas Keith Luur, võitjale järgnesid koduveel seilanud Vejas Strelčiunas ja Radvilas Janulionis. Laser 4,7 klassis olid kolm kiiremat lätlanna Elza Cibule, Valgevene purjetaja Yana Obuchova ja võitja kaasmaalane Leila Helga Sara Tolstika. Pärnu jahtklubi lipu all seilav Hendrik Holtsmann pidi leppima seitsmenda kohaga.

Kuues paadiklassis kokku võistles Kaunases 220 sportlast Leedust, Lätist, Eestist, Valgevenest ja Venemaalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles