Bändikonkursi poolfinaali jõudnud pärnakad toovad lavale trompetid, röstri ja südame

Laura Vadam
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noortebändi konkursile laekunud ligi 100 muusikust pääses poolfinaali 15, kelle seas kolm Pärnu interpreeti ja ansamblit. 
Noortebändi konkursile laekunud ligi 100 muusikust pääses poolfinaali 15, kelle seas kolm Pärnu interpreeti ja ansamblit. Foto: Urmas Luik

Neljapäeval algab kolmepäevane konkurss Noortebänd, mis on Eesti suurim ja pikima ajalooga noortele muusikutele mõeldud võistlus. Iga-aastasest üritusest, mis sai alguse 18 sügist tagasi, on kujunenud hüppelaud arvukatele praegu pildis artistidele.

Sel aastal jõudis sadakonnast võistlusele pürginud ansamblist ja lauljast poolfinaalidesse 15, kelle seas kolm kodulinna interpreeti ja bändi. Teise eelvooru jõudnud Pärnu muusikud Steven Ilves, Howling Sky ja Wicked Buzz astuvad kultuuriklubis Tempel üles reedel kell 20.

“Sellised konkursid on kindlasti noortele muusikutele olulised ja vajalikud. Nad saavad end proovile panna, esineda suurele publikule, näidata oma loomingut ja iseennast ning seejuures areneda interpreetidena,” leiab Noortebändi produtsent, pärnakas Kertu Mägar, kelle sõnutsi on ürituse eesmärk kasvatada uusi ja omanäolisi kodumaiseid artiste.

Konkursist on aastatega kujunenud tähtis Eesti muusikakultuuri arendaja, mis pakub osalejatele tagasisidet ja koolitusi professionaalidelt ning parimat heli- ja valguslahendust kontsertidel, innustades noori ja alles muusikakarjääri alustavaid interpreete loomingut kvaliteetselt ja hästi esitlema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles