Ekraanile jõuab müstiline film Põhjasõja-aegsest näljast ja katkust

Laura Vadam
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mängufilmi tegemiseks kulus 31aastasel režissööril pea kaheksa aastat.
Mängufilmi tegemiseks kulus 31aastasel režissööril pea kaheksa aastat. Foto: Gabriela Liivamägi

Alates sellest reedest jõuab nii Pärnu uue kunsti muuseumis kui Apollo kinos ekraanile uus kodumaine mängufilm “Põrgu Jaan”, mis on inspireeritud Põhjasõja-järgsest süngest ajast: rahvast rõhunud sõjast, näljast ja katkust. Saladuslik põnevik jutustab loo merelt leitud teadvuseta ja mineviku unustanud Jaanist, keda mängib Endla näitleja Meelis Rämmeld.

Nii iseendale kui teistele võõraks jäänud peategelane satub juhuse tahtel elama kohaliku paruni mõisahoonesse, kus ajapikku hakkavad ilmnema vihjed salapärase külalise ja tema tegude kohta.

Vabariigi 100. aastapäevale pühendatud mängufilm küsib, mida teha, kui selgub, et sa oled keegi, kes sa ei taha olla.

Linateose peategelane, merelt teadvuseta leitud Jaan (Meelis Rämmeld) asub elama kohaliku paruni (Andres Lepik) mõisahoonesse, kus ajapikku ilmnevad nii ennast kui võõrustajaid üllatavad mineviku teod. 
Linateose peategelane, merelt teadvuseta leitud Jaan (Meelis Rämmeld) asub elama kohaliku paruni (Andres Lepik) mõisahoonesse, kus ajapikku ilmnevad nii ennast kui võõrustajaid üllatavad mineviku teod. Foto: Gabriela Liivamägi

Esimese täispika mängufilmi valmis teinud 31aastane režissöör Kaur Kokk on Balti meedia- ja filmikooli vilistlane, kes õpingute ajal alguse saanud ajastufilmi kallal töötas pea kaheksa aastat. Peale Rämmeldi on Kokk lindile jäädvustanud näitlejad Andres Lepiku, Pääru Oja, Peeter Volkonski, Adele Taska, Egon Nuteri, Villu Kanguri ja Anne Türnpu.

Järgmisel reedel toimuvad nii uue kunsti muuseumis kui Apollo kinos kohtumised filmitegijatega. Kell 18 algava seansi avab muuseumis näitleja Nuter, filmi lõppedes on samuti võimalik kohtuda režissööriga, kes on eelnevalt linateost tutvustamas Apollo kinos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles