Päästekeskuse juht heitleb sadama eest

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohalikus meedias on Rannaaugu sadam ristitud suisa kriminaalseks.
Kohalikus meedias on Rannaaugu sadam ristitud suisa kriminaalseks. Foto: Erakogu

Saaremaal on tekkinud pisikese sadama pärast kummaline segadus, mis suure tõenäosusega peab lahenduse leidma kohtus. Vaidluse pooled on Saaremaa vald ja Lääne päästekeskuse juhi Heiki Soodla ettevõte.

Tagaranna kaluriküla asub looduskaunis kohas, kus kohalikele elanikele pakub argitoimetusi tehes silmailu miljonivaade rannale. Sealse Rannaaugu sadama ümber on alguse saanud juriidiline puder ja kapsad, sest kohalikus meedias kriminaalseks sadamaks ristitu on jõudnud Soodla juhitava osaühingu Shinetes valdusse. See on firma, mille kaudu päästeametnik tegeleb ebatavalise hobi – probleemsesse kinnisvarasse investeerimisega.

Shinetese hallata on sadam aga ainult Soodla arusaama järgi. Vald ei ole sellega päri ja ametnikud ütlevad, et ettevõtte käsutuses on vaid sadama abihoone. Ülejäänud sadama kohta on kohalikele teada antud, et need võivad rajatisi ja kinnistut vabalt kasutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles