Video ja galerii: kaitseliitlased sattusid lahinglaskmistel vastasega kontakti

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval toimusid Kikepera tiirus Kaitseliidu Pärnumaa maleva lahinglaskmised, kus suur hulk kaitseliitlasi roteeruvalt läbis eri punkte, mille seas liikumise pealt vastasega kontakti sattumine.

“​Kohal oli sadakond kaitseliitlast. Tegevus, mida planeerisime, sai täies mahus läbi tehtud. Nii korraldav personal kui ka osalejad jäid tulemusega rahule. Samuti vedas meil ilmaga,” rääkis laskmiste korraldaja leitnant Viktor Bubnov. Tema sõnutsi olid kaitseliitlased ülesandeid sooritades väga motiveeritud hoolimata tihedast päevast ja kiirest tempost.

Vast keerukam ülesanne oli jao sattumine varitsusse. Kontakti astudes pidi andma vastutuld ja eemalduma ohutus suunas. Iga sõduri selja taga oli tulekontrollija, kes jälgis toimuvat. Varitsusse sattumist harjutati kõigepealt paukmoonaga, alles seejärel lahingmoonaga.

“Kui teravmoonaga laseme, on vähemalt kahe mehe kohta üks tulekontrollija, et tagada on ohutus ja hiljem tagasisidet anda,” selgitas leitnant Bubnov.

Kokku oli laskmistel neli õppekohta, mille vahel jaod said roteeruvalt väljaõpet. “Jao sattumine varitsusse, tiirus laskmine uue laskeväljaõppe eeskirja järgi, lahingupaari patrull ja viimane õppekoht jagunes kaheks: pioneeri- ja meditsiinitäiendusõppeks,” loetles õppuse korraldaja. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles