The Boondocksi indie-printsid üllatavad uue plaadiga

Laura Vadam
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
The Boondocksi aastal 2014 valminud esikplaadil figureeris kolm liiget, kaks aastat hiljem ilmunud plaadi väljaandmise ajaks oli bändiga liitunud uus kitarrist. Sel kuul ilmuva kolmanda kauamängiva tegemisega on seotud viis muusikut.
The Boondocksi aastal 2014 valminud esikplaadil figureeris kolm liiget, kaks aastat hiljem ilmunud plaadi väljaandmise ajaks oli bändiga liitunud uus kitarrist. Sel kuul ilmuva kolmanda kauamängiva tegemisega on seotud viis muusikut. Foto: The Boondocks

Ansamblil The Boondocks ilmub 8. oktoobril kolmas kauamängiv stuudioplaat “How to Build a Love Bomb”. Ambitsioonika pealkirjaga plaadi helipilt on muusikute varasema loominguga võrreldes lõbusama tooniga, ent lugudes peitub samal ajal neile omane sügavus.

“Album räägib lahkuminekutest, rasketest aegadest suhetes, truudusetusest ja paljudest muudest ebameeldivatest asjadest,” selgitab albumi palade autor ja trummar Karl Kevad, kelle sõnutsi väljendabki selliste olukordade ebastabiilsust kontrast kurva sisu ja meeleoluka kõla vahel.

Uuel albumil on suur roll klahvpillidel. Lugudes on kasutatud süntesaatoreid, lastesüntesaatorit ja nõukogudeaegset elektriorelit, kuid on püütud säilitada 1960ndate hõngu ja valmis teha autentne retroalbum. Plaadil teevad kaasa Pärnu 1990ndate tuntud indie-muusikud ning muusikute mentorid Marek Talts ja Tiit Kevad.

Aastatega on bändi koosseis muutunud. Kui esimene album “USB” tehti aastal 2014 kolmekesi, siis kaks aastat hiljem ilmunud “Thrilleri” ajaks oli liitunud kitarrist Romet Mägar.

Praeguse plaadi tegemise juures on liikmeid juba viis, sest pundis on nüüd klahvide taga Karl Kallas. “Ei tea, kuhu me nii välja jõuame. Järgmise plaadi teeme ehk koos sümfooniaorkestriga,” naljatab laulja Villem Sarapuu.

Mägari jutu järgi kirjutati enamik lugusid ajal, mil ansambli kolm liiget teenisid aega. “Kuigi vaba aega oli vähe, suutsime kirjutada üle 50 loo, millest 11 valisime plaadile,” märkis ta.

The Boondocksi kolmanda kauamängiva esitluskontsert toimub Pärnu kultuuriklubis Tempel 12. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles