Maitsete aasta tuuril osalejaid tabas üllatus üllatuse järel

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa maitsete aasta õppereisijad nuusu­tasid Tamme talu ürdiaias maitsetaimi, esiplaanil ­vasakul MTÜ Roheliselt Värske Elu omanik Merle Einola.
Pärnumaa maitsete aasta õppereisijad nuusu­tasid Tamme talu ürdiaias maitsetaimi, esiplaanil ­vasakul MTÜ Roheliselt Värske Elu omanik Merle Einola. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu kohvikute nädala eellugu algas üleeile õppereisiga, millele Pärnumaa maitsete aasta toimkond kaasas kokad ja tootjad, keda tabas üllatus üllatuse otsa ja kellele andis aruteluainet kohalike toidutootjate ja -pakkujate soovide ning toorainekoguste üle.

Pärnumaa maitsete aasta projektijuht Kadi Elmeste nimetas päevapikkuse, Metste talu tšillikasvandusest alanud ja Maria talus õhtusöögiga lõppenud õppereisi eesmärgina väiketootjate ja toidupakkujate kontaktide loomist, et mitmekesistada pakkumisi, parendada teenuse taset, soodustada lühikese tarneahela teket ja arendamist.

Marsruudile jäid sellised endale nime teinud kohad nagu Allikukivi veinimõis, Tamme aiandustalu ürdiaed, kalatooteid valmistav Lindi küla ettevõte Kalakuningad ning samas valdkonnas tegutsev Kapteni talu ja pereettevõte Sillametsa talu, mis kasvatab köögivilja tarbijatele kõikjal riigis, aga ka lilletaimi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles