Viiulifestival vaevles tormihirmus

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virumaalt pärit Pauliine Sild alustas laupäeva hommikul Metsamaa pärimus­talus viiulitundi pisimatega, esiplaanil õpetaja ­enda tütar, viiulipoogen käes.
Virumaalt pärit Pauliine Sild alustas laupäeva hommikul Metsamaa pärimus­talus viiulitundi pisimatega, esiplaanil õpetaja ­enda tütar, viiulipoogen käes. Foto: Silvia Paluoja

Liivi lahe suurimal saarel korraldatud Kihnu kaheksas viiulifestival oli juhendajate ja õpilaste arvult väikseim ning kujunes Kihnu ja Mooste kooli pillilaste kokkusaamiseks, kus kontserdi ettevalmistamisse suhtuti siiski väga tõsiselt.

Napi reede õhtu ja laupäevaga pidi viiulitel, mandoliinil, kitarridel ja lõõtsal ligemale 30 väikese muusiku esituses rahva­majas peol kokku kõlama kolm lugu: saare kuulsate viiuldajate Jüri Laaseni järgi seatud “Kihnu kalamehe lugu” ja Mihkel Mäesi esituse põhjal õpitud “Kirp aknast ehk Labajalg” ning Marina Rooslaidi “Kihnu tango”.

Mooste rahvamuusikakooli direktor ja viiuliõpetaja Krista Sildoja rääkis, et tema abikaasa Raivo Sildojaga püüab viiulifestivali juhendajana esimest korda teha nii, et lapsed ei õpi kuul­mise järgi lihtsalt pillilugude meloodiaid, vaid lood õpitakse kolmehäälselt nagu orkestris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles