Lõpe kool läks omadega rappa

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõpe kooli õpilased rabas jõhvikal.
Lõpe kooli õpilased rabas jõhvikal. Foto: Merike Pikkmets

Lõpe kooli pere käis tavakohaselt sügisel rabas marjul.

Rabaskäik on Lõpe koolis traditsiooniks saanud ja sel nädalavahetusel käisid kooliõpilased taas peredega kuremarju korjamas.

“Vihmaste päevade vahel tuli ilusat ilma ja need, kes tulid, said toreda elamuse. See oli proovikivi väikestele korjajatele, sest mööda pokusid sai müttama minna siis, kui kaasavõetud karbike oli täis korjatud. On ju talvel hea võtta seda, mida ema varunud on, aga veel maitsvamad on marjad, mis ise korjatud,” rääkis Lõpe kooli õpetaja Merike Pikkmets.

Tagasi minnes avaldas marjuliste teejuht saladusegi, et vahetult enne neid oli korjamiskohta märgi maha jätnud karuott. “Õnneks me temaga ei kohtunud. Ju ta arvas paremaks meid mitte segada,” ütles Pikkmets.

Pikkmetsa sõnutsi tuli tal kuus aastat tagasi vastse klassijuhatajana hakata mõtlema, mida huvitavat lastele pakkuda. “Tuli mõte viia õpilased koos vanematega sügisel rappa jõhvikale ja muidugi sai üleskutse tehtud tervele koolile. Elame küll soode ja rabade vahel, aga paljud ei olnud rabas enne käinud,” selgitas Pikkmets traditsiooni sündi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles