Inspireerivad koolide edulood pälvisid tunnustuse

Karoliine Aus
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viiendat aastat premeeriti Pärnumaa tegusaid koole haridusprogrammi “Ettevõtlik kool” raames. Võitis Jõõpre kool tänu Kevin Möldre, Ranel Tomsoni ja Romet Ubakivi koolihoovi ehitatud ronimisrajale. Auhinnad anti üle tänasel noorte inspiratsioonipäeval.

“Võtsime projekti ette loovtööna kaheksandas klassis,” tutvustas ronimisraja idee sünnilugu Möldre. Jõõpre kooli hoovis on juba väliõppeklass ja -jõusaal, noormehed soovisid sinna veel panustada. Esikohaga kaasnes 300eurone preemia, mille SA Pärnumaa arenduskeskus oli ühes omavalitsustega välja pannud. “Hoovis on üks tühi koht, mille võidetud raha eest soovime täita,” rääkis kooli direktor Mati Sutt.

Jõõpre põhikool
Jõõpre põhikool Foto: Mailiis Ollino

Selleks, et ronimisraja kavandamisega üldse algust teha, käisid poisid tutvumas seiklusradadega Pärnu rannast jahtklubini välja. Tehti pildid ja tähelepanekud ning nende eeskujul kavandati Jõõpre kooli hoovi sobiv rada. “Ehitamine oli kerge,” ütles Tomson. Rada on populaarne nii kooli õpilaste kui muude laste seas.

Teise koha sai Pärnu Koidula gümnaasium ettevõtlike ideede laada korraldamise eest ja kolmandaks tulid Pärnu-Jaagupi põhikooli noored kandlemuusika plaadi väljaandmisega.

“Koolid on tulvil põnevaid lugusid ja tegemisi, mis tihti ei jõua avalikkuse ette,” nentis SAPA noorte ettevõtlikkuse ja tööhõive projektijuht Viivika Vilja. Just seda lünka soovitaksegi konkursiga täita: vahvaid ettevõtmisi koolist väljaspoolgi tutvustada.

Pärnumaa edulood lähevad edasi üle-eestilisele võistlusele, mille finaal toimub 18. oktoobril Paides haridusfestivalil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles