Galerii: laste fitnessis jagus meistritiitleid ja medaleid Pärnussegi

Karl Hütt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nädalavahetusel Tallinnas Kalevi spordihallis Eesti meistrivõistlustel laste fitnessis võitsid ohtralt medaleid Pärnu noorsportlased, neist kaks naasis meistritiitliga.

12aastaste vanuseklassis saavutasid Studio Happy Dancersi spordikooli noored Eesti meistrivõistlustel lausa kolmikvõidu, kuldmedal riputati kaela Annika Absalonile, kes hiljuti osales Kanal 2 saates “Väikesed hiiglased”, hõbe läks Silvia Pärtelsonile ja pronksmedal Anita Leilopile.

Seitsmeaastane Lore-Andra Raud saavutas oma eaklassis kolmanda koha ning Heidi Voor-Voort, Lenna Marii Salk ja Liset Antsmaa tulid võistlustelt tagasi oma vanusekategoorias neljanda kohaga.

Treener Angela Absalon, kes tegeleb bikiinifitnessiga, jäi laste tulemustega väga rahule. Tema sõnutsi jäi harjutamisaega vähe, kuna hooaeg alles algas. “Lapsed õppisid kavad kiiresti selgeks ja olid väga tublid,” rääkis juhendaja ja lisas, et eraldi fitnessitrenni nad ei tee ja lapsed keskenduvad akrobaatikale ja tantsule. Treeneri ütlust mööda on plaanis aga juba sellest kuust alustada fitnessitreeningutega, kus rohkem pannakse rõhku jõutreeningutele, lihaste kasvatamisele ja poseerimisele.

Edukas oli võistlus veel klubi Spa&Sport esindanud Tiim Go Fiti sportlasele Johanna Kivimäele, kes saavutas treenerist ema Jaana Junsoni juhendamisel kuni 13aastaste laste fitnessis esikoha ja krooniti Eesti meistriks. Tegemist oli Johanna esimese võistlusega sel alal.

Klubi Spa&Sport esindas Tiim Go Fiti liige Johanna Kivimäe, kes kuni 13aastaste laste fitnessis võitis esikoha.
Klubi Spa&Sport esindas Tiim Go Fiti liige Johanna Kivimäe, kes kuni 13aastaste laste fitnessis võitis esikoha. Foto: Tiim Go Fit/Facebook

Võistlus koosnes kahest osast. Esmalt tuli esitada akrobaatiline kava, kus tähtsal kohal olid jõuharjutused, akrobaatilised elemendid ja trikid, vahele tuli aga teha tantsusamme ja hüppeid-pöördeid. “Kõik on kavas lubatud, tuli lihtsalt näidata kõiki oskusi,” selgitas Studio Happy Dancersi juhatuse liige Sigrid Absalon. 

Teine osa oli poseerimine. “Lastel ei vaadata seda, kui suured on nende lihased, vaid pigem kehahoiakut, oskust laval poseerida ja julgust,” tõdes juhatuse liige ja täpsustas, et suurem kaal oli siiski akrobaatilisel kaval.

Studio Happy Dancersit esindas võistlustel seitse noorsportlast. Kivimäed ja Happy Dancersi kuut noort ootab järgmisena ees sõit Lätti, sest juba 21. oktoobril võistlevad nad Riga Pearlil ühes kulturistide ja fitnessisportlastega.

Happy Dancersi tüdrukuid näeb sellel hooajal esinemas veel Pärnu Sadama korvpalliklubi kodumängudel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles