Erivajadustega inimesed ootavad vabatahtlike seltsi ja tuge

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammiste hoodlekodu asukad seltskondlikult aega veetmas.
Tammiste hoodlekodu asukad seltskondlikult aega veetmas. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Eesti külaliikumine Kodukant alustas Pärnumaal vabatahtlike kaasamist erivajadustega täisealistele ja eakatele tuge pakkuvasse projekti, kuue maakonna näitel soovitakse hoolekandes luua üle-eestiline vabatahtlike võrgustik. 

“Vabatahtliku abi ei ole mõeldud asendama sotsiaaltöötajat, vaid pakkuda seda, mis tavapärase hoolekande sisse ei mahu. Vabatahtlikud saavad olla tuge vajavale inimesele seltsiline, saatja ja toetaja lihtsamates kodutöödes, temaga juttu ajada või jalutama minna, saata teda poes, ametiasutuses või mõnel üritusel,” selgitas Kodukandi vabatahtlike valdkonna juht Eha Paas.

Selline tegevus sobib Paasi hinnangul hästi nii eakamatele inimestele, kel lapsed juba suured ja vaba aega rohkem, kui gümnaasiumi- ja kõrgkooliõppureile. “Mitmel pool maailmas tehtud uuringud näitavad, et vanemas eas vabatahtlikuna tegutsejail on parem tervis ja rahuldust pakkuvamad peresuhted kui neil, kes vabatahtlikud ei ole,” rääkis Paas. “Noored saavad aga suurepäraseid kogemusi, mis kuluvad ära tööelus. Miks mitte teha oma kooli loovtöö, seminari raames vabatahtliku tööd ja talletada näiteks eakate inimeste lugusid, nende oskusi ja teadmisi?”

Kandideerijal tuleb täita avaldus Vabatahtlike Väravas. Kes arvutis avaldust täita ei saa, võib Pärnumaa koordinaatori Hiie Lainelaga ühendust võtta meilil hiie.lainela@mail.ee või telefonil  517 0842. 

Vabatahtlikele mõeldud sissejuhatav koolitus tuleb Pärnumaal 17.-18. novembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles