Pärnumaal mahtus spordinädalasse 80 sündmust

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa suurimaks spordinädala sündmuseks kujunes ligemale 500 eri eas sõitjat kokku toonud rattaretk.
Pärnumaa suurimaks spordinädala sündmuseks kujunes ligemale 500 eri eas sõitjat kokku toonud rattaretk. Foto: Lilli Tölp

Üleeuroopalise spordinädala raames korraldasid Pärnumaa spordiklubid ja -koolid, haridusasutused, omavalitsused ja sõpruskonnad 80 mitmekesist sündmust, pakkudes liikumisrõõmu vähemalt paarile tuhandele huvilisele.

Pärnumaa suurimaks sündmuseks kujunes ligemale 500 eri eas rattasõpra kokku toonud rattaretk, mille finiši- ja stardiala asus Rannastaadionil.

Eesti Olümpiakomitee (EOK) teatel püstitas neljandat korda toimunud spordinädal rekordi, sest kunagi varem pole kampaaniast osavõtt olnud sedavõrd aktiivne: kaheksa päeva jooksul korraldati 890 eriilmelist sündmust, mille käigus registreeriti üle 170 000 osaluskorra. Pärnumaalgi jagus võimalusi seinast seina, sest aktiivsed olid nii klubid kui koolid. Korraldati jooksu- ja matkaüritusi, tehti rattasõite ja paljudes koolides toimus spordipäev.

Spordinädal on Euroopa Komisjoni algatus, mille eesmärk on tõsta inimeste sporditeadlikkust kogu Euroopa Liidus. Eestis korraldab nädalat EOK koostöös ühendusega Sport Kõigile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles